Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Saftey

GOLFBILAR

SPELA TRYGGT OCH SÄKERT

Säkerheten på golfbanan får under inga omständigheter äventyras. Se till åtminstone följande:

FORE! – Om det finns minsta lilla risk för att en boll som du eller din spelkompis slår kommer att träffa andra, ropa högt fore [uttalas som får].

PLACERING – Försök alltid att placera dig så att du inte hamnar i spellinjen för spelarna i din grupp eller andra spelare.

SLAG – Slå först när den föregående gruppen är på tryggt avstånd. Ta också hänsyn till människor som rör sig vid sidan banan och till banarbetare. Fortsätta spela först när banarbetare gett sitt tillstånd, till exempel genom att vifta med handen. När du slår eller provsvingar, se alltid till att klubban inte kan träffa någon i din närhet.

VID ÅSKVÄDER - Spela inte vid åskväder! Avsluta alltid ditt spel och uppsök skydd om det finns risk för åska och blixtnedslag.

VAR RÄDD OM BANAN

Det är en självklarhet för golfspelare att laga märken efter sitt spel. Gör så här:

PÅ GREENEN: Laga alltid nedslagsmärken efter din boll. Detta är viktigt, då det är en absolut förutsättning för att greenen ska må bra och inte få bestående skador.

I BUNKERN: Kratta spåren efter dina slag och steg och jämna till sandytan.

PÅ FAIRWAY: Lägg tillbaka uppslagen torv och tryck ner den med foten omsorgsfullt.

PÅ TEE: Reparera om möjligt eventuella märken efter slagen. Slå inte i marken när du provsvingar.

SPELTEMPO

Att spela sin golfrond raskt innebär inte att man behöver springa eller jäkta. Det handlar först och främst om två saker: planering och förberedelse.

Vi rekommenderar ”ready golf” – ett spelsätt där den spelare som är klar först slår först. När det är din tur att slå, gör det. Du kan vanligtvis förbereda ditt slag medan andra spelares slår sina slag, till exempel genom att kolla avståndet, välja klubba eller läsa av puttlinjen.

Lämna din golfbag och klubba nära där du snart ska slå.

Lämna din bag/vagn på den sida av greenen där du skall gå till nästa hål när du puttat klart. Att spela raskt betyder också att man går i rask takt. Däremot behöver man inte jäkta. Om gruppen bakom dig är snabbare än din grupp, släpp förbi dem.

Directions

Kyrkoby, Eckerö 22270, Åland

Phone

+358 457 00 46532

E-mail

info@eckerogolf.ax

Course

Guests

Kyrkoby gk / Medlem

Select language

Sign in to Golfbox

©2024 Eckerö Golf Ab, Kyrkoby, Eckerö 22270, Åland